Johanna Kunelius

Johanna Kunelius

Textile patterns for the sofa in the livingroom

Leijonat sohvalla
-Leijona ja Lehti -kuosit-

Tutustun värikkääseen, inspiroivaan ja oivaltavaan Life On a Leaf –taloon syyskuussa 2009. Jan-Erik on kutsunut minut suunnittelemaan talon vanhaan sohvaan uuden kuosin. Sohva on upealla paikalla kirjavan valaisinryhmän alapuolella. Sen edessä lehden muotoisesta ikkunasta avautuu näkymä suoraan luontoon. Tiedän, että minulta odotetaan vahvaa ilmeikästä kuosidesignia tilaan. Ehkäpä tuulahdus idästä mietin mielessäni.

Palaan Pietariin ja vanhoihin luonnoksiini. Löydän kuvan leijonasta, jonka piirsin kesällä hylätyn leijonapatsaan innoittamana. Sen surumielisyys houkuttelee minua ja haluan antaa sille uuden onnellisen elämän Jan-Erikin, Marjon ja Adrianin lehdenmuotoisessa kodissa. Sohvalle syntyy Leijona –kuosi ja sen rinnalle koristetyynyjä varten Lehti –kuosi.

Kiitos Arazolle kuosien digitaalitulostuksesta kankaalle.
www.arazzo.fi
Kiitos sohvan taidokkaasta verhoilusta Riikka Palmunen.
www.sisustussauma.fi

Johanna Kunelius is a textile designer from Jyvaskylä, Finland. She studied textile design at the Helsinki University of Art and Design and finished her Master of Arts degree in 2004. Now Kunelius works with her own textile concept in Saint Petersburg, Russia, where she combines the influences of Finnish and Russian culture in innovative ways.
www.johannakunelius.com

Johanna Kunelius

INVITED ARTISTS